• +31 6 443 991 86
  • info@jeugdhulppoolsegezinnen.nl

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Even voorstellen

Anna Koolen
Mobiel: +31 (0)6 465 985 54
Email  : a.koolen@jeugdhulppoolsegezinnen.nl

Mijn naam is Anna Koolen. Ik ben geboren in Mikolow in Polen. Ik ben getrouwd met een Nederlandse man en moeder van 2 prachtige dochters. In Polen heb ik mijn diploma gehaald op de Akademia Pedagogiczna in Krakow, dit is een HBO opleiding in de pedagogiek. Aanvullend heb ik een certificaat gebarentaal gehaald. In Nederland heb ik mij de Nederlandse taal eigen gemaakt door verschillende opleidingen hiervoor te volgen. Daarna heb ik het diploma Praktijkopleider behaald op het Kellebeek College in Roosendaal. Ik heb mij verder ontwikkeld door meerdere cursussen te volgen o.a. BHV – eerste hulp aan kinderen, Competent Methodisch Opleiden in de Beroepspraktijk, Knap lastig, VVE `Ben ik in Beeld`, Praktisch leidinggeven voor Coördinatoren TSO en meer.
Werken met gezinnen is voor mij een uitdaging, omdat ieder lid in een gezin uniek is en zich op zijn eigen manier en tempo ontwikkeld. Door allerlei omstandigheden kan een gezin in de problemen komen en niet meer weten hoe dit op te lossen. Het herstellen van de balans in een ontwricht gezin door middel van coaching, advies en hulp is mijn passie. Ik blijf het geweldig vinden om ouders en kinderen bij dit proces te begeleiden en stimuleren. Samen met Yolande Mes heb ik Jeugdhulp Poolse Gezinnen opgericht om tegemoet te komen aan Poolse gezinnen in de Nederlandse samenleving. Ik werk parttime voor Jeugdhulp Poolse Gezinnen als ambulante gezinscoach en ondersteuner en parttime als pedagogisch medewerker bij Kober. Daarnaast werk ik als vrijwilligster bij de Poolse school Szkoła Polonijna im. gen. st. Maczka w Brabancji Północnej in Breda waar ik Poolse kinderen les geef in de Poolse taal. Ik heb ook een actieve rol in de katholieke Sint Josephkerk in Roosendaal tijdens de kinderdiensten.

 

Yolande Mes
Mobiel: +31 (0)6 443 991 95
Email  : y.mes@jeugdhulppoolsegezinnen.nl

Mijn naam is Yolande Mes. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben ondernemer in hart en nieren. Werken met mensen is mijn passie. Ik zet graag mensen in beweging en help ze te ontdekken waar ze staan in hun proces.
Ik heb een administratieve en boekhoudkundige achtergrond. Ik heb o.a. gewerkt bij een internationaal transportbedrijf en een handelsonderneming in rvs flexibele metalen slangen. Dit was echter niet spannend genoeg voor mij. Daarna heb ik een opleiding gevolg voor therapeut op HBO niveau bij de NEM in Breda. Ik ben toen gestart met een re-integratiebureau en heb mensen kunnen begeleiden van de bank naar een baan. Ik werk graag met mensen en ik vind dat ieder mens recht heeft op persoonlijke groei en ontwikkeling.
Daarnaast zit ik in het bestuur van de Stichting Nieuw Nut, dit is een stichting met het doel om op lokaal niveau zowel de werkloosheid als de leegstand van maatschappelijk en privaat vastgoed in samenhang te reduceren.
Samen met Anna Koolen heb ik Jeugdhulp Poolse Gezinnen opgericht om tegemoet te komen aan Poolse gezinnen in de Nederlandse samenleving. Er is al veel geregeld in Nederland voor de migranten, maar voor veel Poolse gezinnen zijn de taalbarrière en de cultuurverschillen toch een onoverkomelijk probleem gebleken om in Nederland te kunnen integreren. Het is voor mij een uitdaging om deze gezinnen te helpen om weer een normaal en gelukkig gezinsleven te krijgen.